25 станаха жертвите на вулкана Мерапи

8 години 10 месеца ago #1062 от valioba

 • Administrator
 • Administrator

 • Мнения: 376
 • Карма: 1
 • Thank you received: 1

 • Пол: Мъж
 • Дата на раждане: 10 Окт 1986

 • Ако искате да живеете по-екосъобразно, започнете с малките неща. Ето няколко ежедневни начина да станете по-зелени.

  1. Отървавайте се от ненужните уреди разумно
  Когато си взимате нов мобилен телефон, компютър или друга техника, продайте старите си такива или ги предоставете на фирма, която правилно рециклира частите им.

  2. Първо проверявайте магазините за втора употреба
  Ако сте излезли да пазарувате дрехи, мебели или каквото и да е, обмислете възможността да си закупите чаршафи, кърпи, дрехи -
  направени от естествени материали. Прегледайте внимателно и мебелните магазини за втора употреба преди да се хвърлите да купувате нови неща. Ако искате да ремонтирате пода, обмислете възможността да използвате рециклирано дърво или издръжлив материал като бамбука.

  3. Използвайте повторно
  Вземете си няколко торбички за многократна употреба (вече са достъпни навсякъде). Носете ги със себе си в супермаркетите и ги използвайте за покупките си. Ако забравите торбите вкъщи, използвайте повторно найлоновите, които си вземате от касата – те чудесно прилягат в малките кошчета за боклук или могат да се използват да почистите след кучето си по време на разходка.

  4. Пълнете повторно
  Отървете се от пристрастяването си към бутилираната вода. Колко от тези малки пластмасови бутилки с вода използвате на седмица? Десетки милиони пластмасови шишенца се изхвърлят ежедневно. Какво можете да направите? Купете си хубаво шише 
  за многократна употреба и го пълнете с филтрирана вода.

  5. Използвайте времето, не го пилейте
  Вместо да обикаляте мола през свободното си време, излезте навън и станете доброволец за почистването на парк или засадете дърво в квартала си. Включете се в някоя местна организация за опазване на околната среда.

  6. Почистете натурално
  Почистващите препарати са пълни с химикали и токсични съставки, които поглъщате, докато почиствате, и които се просмукват от предметите, които чистите. Изберете натурални почистващи продукти или си направете свои собствени.

  7. Естествена красота
  Изберете натурални продукти за коса, кожа и тяло, както и козметика без синтетични съставки.

  8. На бюрото
  Обмислете начини да въведете някои еко практики в офиса си. Наистина ли имате нужда да принтирате е-мейлите си или да държите компютъра си включен по време на обедната почивка? Когато излизате от офиса си за събрание или среща, изключвайте осветлението и компютъра (или най-малкото монитора).

  9. Слезте от колата
  Може да се изненадате като разберете колко зависими сте от колата си. Направете си списък с всички места, до които карате всяка седмица. Колко от тях са на разстояние, което можете да извървите пеша? Искате да заведете децата в парка? Заредете детската количка и повървете до там. Ако трябва да вземете само няколко неща от магазина, отидете с колело до него, ако имате прикрепена кошница за покупките.

  10. Започнете с храната
  Започнете да снабдявате килера за провизии и хладилника с органични, напълно натурални продукти. Не е нужно да смените всичко за 1 ден, но постепенно ще започнете да забелязвате разликата в здравето си щом започнете да ги подменяте.

  System.String[]

  Please Вход or Регистрация to join the conversation.

  Time to create page: 0.671 seconds