В Русия представиха първата хибридна кола

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

photo_verybig_639811Първата руска хибридна кола Е-Mobile, която ще бъде пусната на пазара през 2012 г., беше представена преди дни в Москва от компанията на милиардера Михаил Прохоров. Това е важна премиера в страна, която слабо се интересува от екология и изостава в новите технологии.

В павилион, създаден специално за случая в центъра на руската столица, три прототипа на бъдещите хибридни коли бяха представени пред журналисти. Колата Е-Mobile се движи на бензин или с електричество и това я прави по-екологична от класическите коли, обясняват инженерът Юрий Чрубок. Колата е разработена от компанията Е-auto, съвместно предприятие между компанията Onexim на Михаил Прохоров и Yarovit-Motors, и серийното й производство ще започне през втората половина на 2012 г., отбелязва БГНЕС.

Колите ще бъдат евтини, цената им ще е 450 000 рубли (11 000 евро) максимум, заяви Андрей Бирюков, генерален директор на Е-auto. Инвестициите за строежа на първия завод за сглобяване на хибридни автомобили възлизат на около 150 млн. евро, допълни той. Компанията се надява да произвежда близо 10 000 модела на година в този първи по рода си завод в страната.

System.String[]

Log in to comment